Def Lang = tr
Current Lang =
    Giriş Tarihi
    Çıkış Tarihi
    2 Yetişkin
    Geri Git

    Adana Otelleri

    10 Otel Listeleniyor
    Adana, Türkiye
    Oda & Kahvaltı
    0 - 6 Çocuk Yaşı

    ADANA

    Adana’da gezilebilecek tarihi yerler 

    Çam ağaçları, dikenli incirleri ile duru bir güzelliğe sahip olan Adana, Akdeniz sınırları içerisinde bulunan Seyhan ve Ceyhan deltasının verimli toprakları üzerinde yer almaktadır. MÖ 6.000'e dek uzanan tarihi ve  popülasyonu ile geniş bir kültürel mirasa sahiptir. Adana gezilecek yerler listesini TatilKesif.Com olarak sizler için derledik.  Gelin Adana'yı birlikte gezelim...

     Hitit uygarlığından Osmanlı devletine kadar birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmış olan Adana'nın en meşhur tarihi yeri Sabancı Cami’ dir.  TÜİK verilerine göre altıncı kalabalık şehir olma özelliğini taşıyan Adana’ da Orta Doğu’nun ve Türkiye’ nin en büyük camisi olma özelliğine sahip, Sabancı Cami gezi turunda mutlaka görülmesi gerekenler arasındadır.

    Varda Köprüsü

    Köprü Bağdat demiryolu projesi kapsamında 1912 yılında inşa edilmiştir. 99 m yüksekliği ve 172 m uzaraunluğu olan köprü, Almanlar tarafından çelik kafes ve taş örme tekniği kullanılarak yapılmıştır.

    2.Abd sizülhamit zamanında İstanbul‑Bağdat‑Hicaz demiryolu hattını tamamlamak amacıyla yapılmış olan köprü Adana‑Ankara istikametinde bulunmaktadır. Benzeri görülmemiş bir manzaraya ev sahipliği yapan köprü Türkiye’nin en güzel yollarından biri olma özelliğine sahip.

    Adana merkeze yaklaşık 64 km uzaklıkta olan köprünün hemen yanı başında kapıkaya kanyonu bulunuyor. Bölgeyi ziyaret edebilmek ve unutulmaz anlar yaşayabilmek adına AnkaraKonyaAdana hattında yer alan çukurova expresi kullanılabilir.

    Kozan er iin deralesi

    Roma dönemi hakimiyetinde ismi sis olan kozan ilçesi Çukurova’nın güney doğusunda bulunmaktadır. Kırk dört kuleye sahip olan kale bölgede ziyaret edilen tarihi alanlar arasında ilk sıralarda yer alır. Güney ve kuzey bölümleri olarak iki bölüme ayrılan yapı sur hattı ile birbirine bağlıdır.  

    Anavarza Antik Kenti

    Çukurova’nın tam ortasında yer alan bu ören yeri Adana’da ziyaret etmekten memnun kalacağınız tarihi alanlar arasında yeredi almaktadır.  Adana ve Osmaniye sınırında yer alan Anavarza, Dilekkaya köyü Deliçay ilçesinde yer almaktadır. 

    MÖ 9.Yüzyılda Asurlular tarafından kurulmuş olan ören yeri Anadolu'nun metropol kentleri arasında olma özelliğine sahiptir. 143 dönümlük bir alanda kurulmuş olan antik kentin içinden Ceyhan nehri geçmektedir.  

    İçerisinde tiyatro, stadyum, hamam, su kemerleri, nekropolü gibi tarihi yapılar bulunan Anavarza antik kentinin bilinen bir efsanesi de bulunmaktadır.   

    Ahşap mimarisi ile dikkat çeken Arıkan Konağı

    Tarihi yerleri, yumuşak iklimi ve mimarisi ile dikkat çeken Adana’da ziyaret etmekten keyif alınacak mekanlar arasında bulunur Arıkan Konağı.

    Ahşap mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken yapının 1890’lı yıllarda yapılmış olduğu tahmin edilmekle beraber restorasyon çalışmaları sonrasında butik otel olarak ziyaretçilere açılmıştır.

    tarihe yolculuk yapmayı mümkün kılan mimari yapının ziyareti sırasında oldukça otantik dakikalar yaşamak mümkün…

    Adana’da tadılması gereken yöresel lezzetler

    Rafine doğası, geniş kültürü ve tarihi ile mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında Adana. Sıcak iklimi ve samimi insanları ile ilgi çeken şehrin yöresel ve ihtişamlı mutfağı kadar dikkat çekiyor sokak lezzetleri.

    Gastronomi kültürü oldukça eşsiz olan şehrin tadılması gereken lezzetlerinin başında Adana kebap bulunuyor. Neredeyse her sokak başında rastlamak mümkün kebap satan tezgahlara nitekim geçmişten bugüne sokakların iştah açan sembolü…

    Adana denildiğinde akla gelen bir diğer yemek ise ciğer. Bölgenin neredeyse 100 yıllık kahvaltı geleneği, sokaklarda mesaiye günün erken saatlerinde başlıyor ciğerciler. 

    Daha önce denememiş olanların fazlasıyla merak ettiği bir başka sokak lezzeti de şırdan. Bölgede çok tüketilmesine rağmen bir çok yerde bilinmediği aşikar gece geç saatlerde şehrin sokaklarında şırdan bulmak mümkündür. 

    Kebap kültürünün tamamlayıcısı olan şalgam dan da bahsetmeden geçmemek gerek. Adana denildiğinde akla gelen sokak lezzetlerinin arasında yer alıyor şalgam. Rengini yapımında kullanılan havuç ve pancardan alan bu içecek isteğe göre acılı ya da acısız olarak tüketilmektedir. 

    Sokak keşiflerinin vazgeçilmezi Karakuş ve Halka tatlısı

    Adana’nın kendine has sokaklarında keşfe çıkıldığında her köşede şerbetli tatlı satan tezgahlara rastlamak mümkündür. Karakuş tatlısı ismini kuş biçiminde katlanmasından alırken hamurunda tarçınlı ceviz ezmesi kullanılmaktadır. 

    Hafif lezzet arayan gezginler için önerilen unutulmaz tatların arasında Adana simidi ve sıkma yer almaktadır. Sokak köşelerinde bolca bulunan sıkmanın en meşhur olduğu semt ise Menderes bölgesidir. 

    Yengen tost ve muzlu süt

    Özellikle keçi sütünden yapılan bu lezzet yoğun kıvamlı olarak beğenilere sunuluyor. içine katılan bal ve muzla farklı bir tada kavuşan bu sokak içeceği genellikle yengen tost ile birlikte servis edilmektedir. Adana Seyhan bölgesinde 24 saat kesintisiz hizmet veren mekanlarda bu içeceği tatmak mümkün. 

    Meşhur Adana böreği

    Bölgeden başka şehirlere yayılan bu böreğin en büyük özelliği baklava gibi ince ince açılması ve katmanlı olmasıdır. Kıymalı, pastırmalı gibi farklı çeşitlerde yapılan bu böreği adana sokaklarını dolaşırken tatmak mümkün…

    Adana’ya nasıl gidilir?

    Türkiye’nin güney bölgesinde yer alan Adana, Akdeniz bölgesinin gözde şehirleri arasında yer alır. Şehrin güneyinde Akdeniz bulunurken kuzey bölgesinde Kayseri yer alır. Kuzeydoğusunda Kahramanmaraş bulunurken doğu bölgesinde Osmaniye vardır. 

    Adana’nın şehir merkezi Seyhan nehri üzerinde ve Çukurova bölgesindedir. Karayolu, demiryolu ve havayolu gibi gelişmiş ulaşım seçenekleri ile bölge gezisine gidilebilir. 

    Adana Havalimanı

    Muazzam güzellikteki Adana keşfedilmeyi bekleyen bir enginlik. Bu güzel şehri ziyaret edebilmek adına mevcut olan ulaşım yollarından yalnızca biri Şakirpaşa havalimanı.

    Birden fazla şehir ve ülkeye Adana Havalimanı aracılığı ile uçmak mümkün. Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon gibi şehirlere doğrudan uçuş sağlanırken ülke dışına ulaşım Şakirpaşa Havalimanı üzerinden yapılabilmektedir. Uçuş sonrası merkeze seyahat özel firmaların servisleri, taksiler ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilmektedir. 

    İstanbul‑Adana arası uçuş kaç saat sürer?

    Zamanda yol almak, Adana’nın tarihi dokusunu gözlemlemek, sokaklarında gezerken kültürünü tanımak için pek çok şehirden ulaşım sağlanabilir.

    Teknolojinin sürekli gelişiyor olmasının tanıdığı ayrıcalıklardan biri ise havayolu ile seyahat etmektir. Kısa zamanda konforlu, güvenli, şehirler ve ülkeler arası arası yolculuk etmeye imkan tanıyan uçuş şirketleri pek çok insan tarafından tercih edilmeye başladı.

    1 saat 30 dakika sürmekte İstanbul‑Adana arası seyahat. İki şehir arası seferler günde yaklaşık on altı kez yapılmaktadır. 

    Adana Otel seçenekleri

    Binlerce yıllık tarihi dokuya sahip olan şehir sahilleri ile de meşhur. Rafine doğası, torosların yeşil yaylaları, şifalı olduğu bilinen suları, geniş hayvan ve bitki popülasyonu ile dikkatleri üzerine çeken şehirler arasında yer alıyor Adana.

    Turizm potansiyeli alabildiğine geniş olan bölgede birden fazla konaklama seçeneği de bulunuyor. Torosların güzelliği dağ sporlarına olanak sağlarken, yumurtalık ve karataş sahillerinde yaz günü serinlemek mümkün.

    Eko turizm açısından da oldukça gelişmiş olan şehir seyahati sırasında yayla gezileri yapılabilir. Deniz kulakları ve sazlık alanları ile de oldukça dikkat çeken Adana, gezi sırasında konforlu konaklama seçeneklerini ziyaretçilerine sunmaktadır. 

    Kongre ve iş turizmi potansiyeli de geniş bu şehrin, 65 adet sit alanı bulunuyor. Ören yerleri, camileri, höyükleri ile arkeoloji sevenlerin de uğrak noktası olma özelliğine sahip Adana'yı TatilKesif.Com aracılığıyla ziyaret edebilirsiniz.